fbpx
Τι είναι το στρες; Υπάρχει στο διάστημα;
Asteroidis
4 Απριλίου 2019

Έχουμε όλοι ακούσει για το στρες! Και σχεδόν όλοι μας το έχουν χαρακτηρίσει ως κάτι κακό, και προσπαθούν να το «ξεφορτωθούν». Ωστόσο, αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι ότι το στρες είναι ένας φυσικός «μηχανισμός» των ζωντανών οργανισμών, που τους προετοιμάζει να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο ή τις αλλαγές εξωτερικές και εσωτερικές.

Με λίγα λόγια το στρες μας βοηθάει να επιβιώσουμε, πυροδοτώντας αλυσιδωτές και αλληλένδετες αντιδράσεις. Κάποιες από αυτές επηρεάζουν την καρδιά, την αναπνοή, την χώνεψη, τους μυς μέχρι και αναστέλλουν την λειτουργία του ύπνου. Στην σημερινή εποχή όμως, ανάμεσα στους δορυφόρους που πετάνε από πάνω μας, στα διαστημόπλοια, την νάνο-ιατρική και τόσες άλλες αξιόλογες τεχνολογικές και επιστημονικές ανακαλύψεις, ο άνθρωπος ξεχνάει πόσο ασήμαντος είναι μπροστά στο μεγαλείο της φύσης. Και ναι! Ακόμα και οι αστροναύτες μας έχουν στρες, διδάσκονται όμως να το αναγνωρίζουν και να το χρησιμοποιούν ως εργαλείο, που θα τους επιτρέψει να συγκεντρωθούν καλύτερα, να αποδώσουν καλύτερα, να σκεφτούν καλύτερα.

Αυτές οι τεχνικές είναι απλές και πρέπει να διδάσκονται από νεαρή ηλικία έτσι ώστε να γίνουν μέρος της φυσικής μας άμυνας.

0 Σχόλια