fbpx
Δημιουργούν οι Αστροναύτες;
Asteroidis
4 Απριλίου 2019

Το ταξίδι της δημιουργίας είναι αρκετά πολύπλοκο, είναι η σύλληψη μιας ιδέας, μιας εικόνας, από συγκεκριμένη οπτική γωνία, είναι η επεξεργασία αυτής της εικόνας, η ανάλυση της, το κομμάτιασμα του κάθε χαρακτηριστικού της και η απόδοση ερμηνείας σε αυτό το κομμάτι. Ερμηνεία υποκειμενική, ερμηνεία από την συγκεκριμένη οπτική γωνία.

Έπειτα ακολουθεί η μεταμόρφωση, ο εμπλουτισμός του εαυτού μας. Με κάθε εικόνα που παρατηρούμε αλλάζουμε, δημιουργούμε καινούργιες αντιλήψεις για τον κόσμο μας. Και έπειτα; Αυτό είναι το κομβικό σημείου που κάποιος είτε θα εκφράσει, αποτυπώσει, επικοινωνήσει αυτή την νέα, την μοναδική γνώση, είτε θα την κρατήσει για τον εαυτό. Και έτσι αυτή η καινούργια ιστορία, αυτό το καινούργιο βίντεο, αυτή η καινούργια φωτογραφία, η ζωγραφιά, το κείμενο, το ποίημα, αυτή η τόσο προσωπική και καθαρά υποκειμενική ερμηνεία, αμάλγαμα των περιστάσεων, των προσωπικών εμπειριών, αυτή η ψευδαίσθηση μας, αυτή η μονόπλευρη αλήθεια μας που επιτέλους εκφράζεται, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα αλήθειας, για το ποιοι είμαστε και το πως αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας.

Έτσι η τέχνη γίνεται ένας τρόπος έκφρασης μιας εμπειρίας ή ενός συναισθήματος. Γίνεται το «ψέμα που αποκαλύπτει την αλήθεια» (Jason Silva). 

0 Σχόλια