fbpx
Ας Συστηθούμε!
Asteroidis
4 Απριλίου 2019

Μία άσκηση που βάζω πολύ συχνά σους μαθητές μου! Στην συντριπτική τους πλειοψηφία δυσκολεύονται να την κατανοήσουν, να την συνειδητοποιήσουν, να την αρχίσουν. Είναι δύσκολο να βρεις την ουσία σου, να εγκαταλείψεις όλα όσα σε καθορίζουν. Οι περισσότερες απαντήσεις: «Είμαι άνθρωπος», «Είμαι αγόρι/κορίτσι», «Είμαι μαθητής». Όλα αυτά είναι «ταμπέλες» δίνουν μια ομοιομορφία για το ποιος και τι είσαι, αλλά ποια είναι η ουσία του κάθε ανθρώπου; Έτσι αποφάσισα και εγώ να συστηθώ:

Είμαι ένας χτύπος!

Ένας γρήγορος χτύπος, που ταρακουνάει!

Βγαίνει από αυτά τα μεγάφωνα! Ταρακουνάει το έδαφος.

Μπορείς να τον νιώσεις ακόμα και αν δεν μπορείς να τον ακούσεις, να τον δεις, να τον αγγίξεις!

Μπορώ να εξαπλωθώ σαν κύμα, σαν δόνηση, επηρεάζοντας, εξερευνώντας, καλύπτοντας την επιφάνεια, σε γη και σε νερό.

Είμαι ο ρυθμός της καρδιάς, χτυπώντας σταθερά, χτυπώντας γρήγορα στον ενθουσιασμό, επιταχύνοντας , κοκκινίζοντας εκείνα τα μάγουλα, γεμίζοντας τις φλέβες με ζωή, με την αισιοδοξία της ύπαρξης.

Είμαι ο χτύπος της καρδιάς και όλων εκείνων των καρδιών που συγχρονίζονται με την μουσική, που παίζει στα μεγάφωνα της συναυλίας.  Είμαι η φασαρία πίσω από τον χτύπο.

Ο χτύπος που χορεύεται, από εκείνα τα πόδια, που αναπαράγεται από εκείνα τα δάχτυλα. Είμαι ο χτύπος των καρδιών που χτυπούν σαν ένα.

Το καρδιοχτύπι της ανασφάλειας, της αβεβαιότητας, του αγνώστου. Που χτίζεται γρήγορα, που σε γεμίζει δύναμη, που σε κάνει να προσπαθήσεις περισσότερο, να τολμήσεις περισσότερο, να ονειρευτείς περισσότερο, να μπορέσεις περισσότερο, να θελήσεις περισσότερο, να εξερευνήσεις περισσότερο. Που σε κάνει να «μεγαλώσεις» να «εξαπλωθείς» μαζί του, να «πετάξεις». Είμαι ο χτύπος της καρδιάς.

Είμαι ο χτύπος της βροχής που πέφτει πάνω στο γυαλί του παραθύρου, πιο αργά, χαλαρά, καθησυχάζοντας, γοητεύοντας, αλλάζοντας, από σιγά, γρήγορα και σιγανά ξανά, όπως ακριβώς η ζωή από σιγά, γρήγορα και σιγανά και γρήγορα ξανά, μέχρι να πέσεις. Μέχρι να ξαποστάσεις, μέχρι να σηκωθείς ξανά και να συντονιστείς στον χτύπο, στον ρυθμό, στις ασταμάτητες δονήσεις. Νιώσε την καρδιά, το καρδιοχτύπι.

Τόσες περιστάσεις, τόσες στιγμές, τόσα ΤΩΡΑ. Κάθε ένας μοναδικός, κάθε ένας όμοιος, κάθε ένας χτύπος.

Θα χαρώ να δημοσιοποιήσω και τις δικές σας συστάσεις για όποιον/όποια θα ήθελε. Στείλτε mail στο e.stypsianou@asteroidis.com

0 Σχόλια