fbpx
Η Διαχείριση Χρόνου
Asteroidis
5 Απριλίου 2019

Τι είναι χρόνος; Και γιατί μας κυνηγάει; Υπάρχει στο διάστημα;

Χρόνος είναι η ανθρώπινη εξήγηση της φυσικής εξέλιξης. Είναι η ερμηνεία της ακούσιας αλλαγής. Είναι το μέτρημα της σκιάς στον τοίχο. Είναι ο ρυθμός που δίνουμε στο κενό. Ο χρόνος υπάρχει, ακόμα και στο διάστημα, αλλά δεν τον αντιλαμβανόμαστε, δεν τον βλέπουμε να περνάει μπροστά μας, δεν μπορούμε να τον μετρήσουμε, ούτε να τον αγοράσουμε.

Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τον αναστρέψουμε. Η έλλειψη χρόνου μπορεί να μετατραπεί σε βασανιστήριο, και είναι τότε μόνο όταν καταλαβαίνουμε την ύπαρξη του, είναι τότε μόνο όταν καταλαβαίνουμε το πόσο ασήμαντοι είμαστε.

 

«Είμαστε ταξιδιώτες σε ένα κοσμικό ταξίδι, αστερόσκονη που στροβιλίζεται και χορεύει στις δαιδώσεις και τις δίνες του απείρου. Η ζωή είναι αιώνια. Σταματήσαμε για μια στιγμή να συναντηθούμε, να συναντήσουμε, να αγαπήσουμε, να μοιραστούμε. Αυτή είναι μια πολύτιμη στιγμή. Είναι μια μικρή παρένθεση στην αιωνιότητα.» (Πάολο Κοέλο, Ο Αλχιμηστής)

 

Είναι τότε η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. «Ο χρόνος είναι χρήμα». Είναι το πολυτιμότερο αγαθό, γιατί δεν μπορούμε να τον πιάσουμε, να τον ανταλλάξουμε, να τον περιορίσουμε, να τον ορίσουμε. Ο χρόνος είναι απλά μια στάση από το αιώνιο ταξίδι μας, και είμαστε πολύ ασήμαντοι για να εναντιωθούμε. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να τον οργανώσουμε, είναι ο λόγος που πρέπει να τον απολαύσουμε, κάθε λεπτό, κάθε στιγμή, είτε σε διασκέδαση είτε σε δουλειά. Να τον ζωγραφίσουμε, να τον χορέψουμε, να τον γευτούμε, να τον ακούσουμε.

Το coaching σε κάθε του μορφή, είναι μια ευκαιρία να οργανώσουμε τον χρόνο μας, με τρόπο τέτοιο που χρόνια μετά, αν μας δοθεί η ευκαιρία να κοντοσταθούμε και να κοιτάξουμε πίσω, να γεμίσουμε με μια αίσθηση πληρότητας.

0 Σχόλια